Curaçao

Curaçao

Curaçao is een langgerekt Caribisch licht heuvelachtig eiland. De ruige noordkust staat garant voor indrukwekkende hoge golven die worden gebroken door robuuste rotsformaties. Het westelijke achterland bestaat uit rustige natuur. Hier vindt u enkele kleine dorpjes afgewisseld met mooie landhuizen van de oude plantages. De zuidkust heeft vele rustige stranden en aantrekkelijke zwemwater. Boca Gentil bevindt aan de zuidkust ten oosten van Willemstad.

Foto: Strand Grote Knip – Westpunt (Playa Abou)

Foto: De weg naar Westpunt

Foto: de ruige Boca’s aan de noordkant

Foto: De gekleurde huizen aan de Handelskade

 

Het historische Willemstad heeft een koloniale architectuur beïnvloed door Nederlandse stijlen. Het bruisende stadscentrum van Willemstad is met zijn kleurrijke herenhuizen en de mooie haven binnenkomst, benoemd tot UNESCO World Heritage Site. De karakteristieke botenbrug Koningin Emma en de koningin Julianabrug Ophaalbrug verbinden de kades. Het eiland meet zo’n 64 kilometer van noordwest naar zuidoost en heeft uitstekende openbare wegen en aan de rustige zuidkust 10-tallen baaien en totaal meer dan 10 kilometer goudkleurige strand omsloten in beschermende natuurgebieden. Het klimaat is tropisch, het is er het hele jaar door tussen de 27 en 34°C.

Foto: Een natuurlijke brug aan de noordkant

Curaçao heeft een aangename omgeving. Natuur, wonen en recreatie wisselen elkaar af. Er is volop gelegenheid om te wandelen, joggen, mountainbiken, fietsen, duiken, snorkelen, etc.

Wilt u zich hieraan even onttrekken; er is ook volop rust en natuur te vinden. Loopt u even van de gebaande wegen en zie inheemse dieren en vogels zoals pelikanen, flamingo’s, kolibries en leguanen. U loopt vanaf Jan Thiel/Boca Gentil langs de kust naar Mambo beach en Willemstad

Foto: Flamingo’s op weg naar strand Porto Marie

Foto: De Lagune aan Jan Thiel Baai

Ontdekken van tropisch Curaçao gaat vanuit Boca Gentil eenvoudig met de bus of de auto. In de zeer nabije omgeving bevinden zich mooie stranden en is een diversiteit aan restaurants gevestigd. Duik- en snorkellocaties en watersport mogelijkheden bevinden zich op loopafstand. Voor de liefhebbers van een enerverende catamaran tocht naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao is er een prima arrangement.

Foto: Met de catamaran naar Klein Curaçao

Foto: het strand van Klein Curaçao

Foto: Rustige strandjes aan de zuidkant

Als u tips wilt voor een perfecte week Curaçao, Boca Gentil in Appartement Sunrise 9 laat het ons weten.